top of page
Yazarın fotoğrafıAlioune Aboutalib Lô

Gündem I Senegal ilk kez Afrika'nın zirvesinde


Senegal Pazar günü ilk kez Afrika Kupası Uluslarını kazandı. Sportif karakterinin yanı sıra diplomatik ve kültürel bir sembolizme de sahip olan bir kupayı müzesine götürdü.




Bu yıl 33. kez Kamerun'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nı Senegal Milli Takımı kazandı. Lions of Teranga (Teranga'nın Aslanları) bu prestijli turnuvayı ilk kez kazandı ve Senegal bunu kazanan 15. ülke oldu. Kupayı yedi kez kazanmış olan Mısır'ı yendiler. Mısır'ın inanılmaz savunmasına ve deneyimli teknik direktörü Carlos Queiroz'a rağmen, Aliou Cissé'den oluşan takım penaltı atışları maçı kazanana kadar konsantre kalmayı başardı. Bu başarı özellikle Senegallilerin kalbinde önemli bir yer alıyor çünkü bu AFCON finallerinde iki kez başarısızlığın ardından geldi: 2002'de Kamerun'a karşı, 2019 Cezayir'e karşı. Bu şampiyonluk, Senegal Devlet Başkanı'nın bu Pazartesi gününü tatil olarak ilan etmesi ve Komor Adaları'na yapacağı ziyareti ertelemesi açısından önemlidir.


Ayrıca ilginç olan, yıldızların iyi hizalanması diyebileceğimiz şeydir. Aslında, Senegal ilk kez Afrika'nın zirvesinde. Başkan Macky Sall, hafta sonu bir yıllığına Afrika Birliği'nin yeni başkanı oldu. Ve aynı zamanda, Senegal Afrika Kupası Uluslarını kazandı. Bir yıl boyunca bu Batı Afrika ülkesine daha fazla diplomatik erişim sağlayacak eşzamanlı fenomenler bakımından önem arz ediyor.

Comments


bottom of page