top of page
  • Yazarın fotoğrafıAKEM Editör

Bülten | AKEM Afrika Bülteni | Mart 2022

Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi'nin aylık yayınladığı Afrika Bülteni'nin insani yardım, kalkınma ve gelişme konulu Mart 2022 sayısı yayınlandı.



Parçadan bütüne tüm insanlığın çabaladığı iki önemli kavram, kalkınma ve gelişim. Farklı metotlarla ortak bir amaca ulaşma yolunda atılan adımların çeşitli değişkenler sebebiyle her bölgede aynı etkiyi oluşturmadığı da bir gerçek. Kanada’da yaşayan bir çocuğun maddi ve manevi gelişiminin önem düzeyi ile Madagaskar’daki bir çocuğun gelişim düzeyinin önemi eşittir. Bu iki çocuğun gelişim düzeyini etkileyen faktör ise kuşkusuz sunulan imkanlardır.


Bireysel gelişimine yatırım yapılan, fikir üretimine değer verilen, emeğinin karşılığını alan bireylerin oluşturduğu toplumların kalkınma hızlarını diğerleri ile karşılaştırmak, kendi içerisinde aynı gözüken fakat farklılaşan değişkenler üzerinden okuma yapmak bizleri sonuçlara ulaşmaktan uzaklaştıracaktır. Afrika’nın sorunları bellidir ve çözümleri tartışmalıdır. Sorunların çözümüne ilişkin çok seslilik fayda sağlayabilir ancak net çözümün kalkınma hamlelerinin, sürdürülebilir ilkeler dahilinde Afrikalılara verilmesi olduğunu görmek çok zor değil.


Başta ülkemiz tarafından olmak üzere, bu kocaman güzel kıtanın kendi değerlerini kendi kullanabilmesi adına yapılan tüm yatırımların değeri orta ve uzun vadede daha net görülecektir. AKEM’in Mart sayısında araştırmacılarımız ağırlıklı olarak, insani yardım, kalkınma ve gelişim alanlarındaki güncel durumu, geçmiş ve gelecek arasındaki bağlantıları irdeleyerek yazılarını kaleme aldılar. Afrika’nın kalkınma hamlelerine ilişkin medyada ve sivil toplum gündeminde daha fazla haber ve proje görmeyi temenni ediyor, bültende emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ediyorum.

Keyifli okumalar.


Dr. Ensar Küçükaltan AKEM Koordinatörü


AKEM AYLIK BULTEN_MART 2022-K
.pdf
Download PDF • 6.40MB

190 görüntüleme
bottom of page