top of page
  • Yazarın fotoğrafıAKEM Editör

Bülten | AKEM Afrika Bülteni | Ağustos 2022

Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi'nin aylık yayınladığı Afrika Bülteni'nin Ağustos 2022 sayısı yayınlandı.




AKEM Bülteni’nin Ağustos sayısındaki temayı Afrika-Çin ilişkileri olarak belirledik. İki taraf arasındaki ilişkilerin seyri son dönemde oldukça fazla konuşuluyor. Çin, kıtaya kazan-kazan politikası kapsamında dostça ve içişlerine karışmama ilkesi üzerinden yaklaştığını iddia ederken Batı kaynakları durumun pek de öyle olmadığı yönünde veriler ortaya koyuyor.


Afrikalı akademisyenler, gazeteciler ve siyasetçiler arasında da iki farklı yaklaşım olduğunu söylemek mümkün. Afrika-Çin ilişkilerinin bir süre daha bağımlılık, borç tuzağı diplomasisi, kazan-kazan stratejisi ve yumuşak güç aygıtları başlıkları üzerinden konuşulacağı açık. Araştırmacılarımız bu sayıda ikili ilişkilerde kendi odak noktaları üzerinden okumalar yaparak makalelerini sizlere sundular.


Güvenlik, altyapı, kültürel çalışmalar veya ticari faaliyetler… Hangi başlık altında olursa olsun, Afrika’nın bu başlıkların tamamında eşit bir paydaş olarak görülmesi, eşit oranda kazanç sağlaması ikili ilişkiler bağlamında en büyük temennimiz. Bu düşüncelerle hazırladığımız Ağustos sayısının faydalı olmasını umuyoruz.


Keyifli okumalar.


Dr. Ensar Küçükaltan

AKEM Koordinatörü



AKEM_AYLIK BULTEN_AGUSTOS 2022-K
.pdf
Download PDF • 6.11MB

bottom of page