top of page

Uganda'da Türkiye-Uganda Ticaret Zirvesi düzenlendi

AKEM Editör

13 May 2022

Uganda'nın başkenti Kampala'da 12-13 Mayıs'ta iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı amaçlayan “Türkiye-Uganda Ticaret Zirvesi” bakanlar ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Uganda Yatırım Otoritesi (UIA) ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Türkiye'yi temsilen Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, DEİK Uganda- Türkiye İş Konseyi Başkanı Doğan Ali Doğan, Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi Kerem Alp ve çok sayıda yetkili katıldı.

Uganda'dan çok sayıda bakanın katıldığı zirveye, Devlet Başkanı Yoweri Museveni ise onur konuğu olarak katıldı.

Uganda'nın ytaırım için çok uygun bir yer olduğu belirten Museveni sözlerine şunları ekledi: "Türk yatırımlarından memnunuz. Uganda’ya yatırım yapmak sadece Uganda’ya yatırım yapmak anlamına gelmiyor. Uganda, Doğu Afrika Topluluğu’nun üyesidir. Bu sebeple Uganda’ya yapılmış yatırım aynı zamanda sizlere tüm Doğu Afrika’nın kapılarını açıyor. Bu çok büyük bir pazar."

Uganda Dışişleri Bakanı Jeje Odongo, Türk iş insanlarının Uganda'ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle aktardı: "Türk iş insanları burayı ziyaret etti ve buradaki fırsatları görmeye geldi. Bu bizim ilişkilerimizi daha da güçlendirecek."

Kampala Büyükelçisi Kerem Alp yaptığı açıklamada “Partnerimiz UIA, Devlet Başkanı Museveni’nin direktifiyle Uganda’nın sanayi kapasitesini artırmak istiyor. Türkiye’nin sanayileşme konusunda ciddi bir merkez olduğunu biliyorlar. O tecrübeyi buraya getirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

bottom of page