top of page

Türkiye ile Etiyopya arasında “Cezai Konularda Adli Yardımlaşma” ve “Suçluların İadesi” anlaşmaları imzalandı

AKEM Editör

10 May 2022

Türkice Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı arasında ‘Cezai Konularda Adli Yardımlaşma’ ve ‘Suçluların İadesi’ Anlaşmaları imzalandı.

10 Mayıs 2022 tarihinde, T.C. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcısı O.Alemante Agidew Wondimeneh ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki adlî işbirliği konuları üzerinde duruldu, mevcut iyi ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda anlaşmaya varıldı.

Görüşme sonrasında, Bakan Yardımcısı Yakup Moğul ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcısı ve heyeti ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi ve halihazırda devam eden adli işbirliğinin arttırılması hususlarına değinildi.

Toplantı sonrasında, iki ülke Bakanlıkları arasında, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti arasında Cezai Konularda Adli Yardımlaşma’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Suçluların İadesi’ anlaşmaları imzalandı.

bottom of page