top of page

Eş-Şebab Somali'de ATMIS üssüne saldırdı

AKEM Editör

3 May 2022

Somali’nin Orta Shabelle bölgesindeki Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu (ATMIS) üssüne sabah saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi, Somali Hükümeti ve Afrika Birliği’nden kınama geldi.

Saldırı, Mogadişu’nun 160 km kuzeyindeki El Baraf kasabasında ATMIS nakliye üssünü hedef alan bir araba bombasından kaynaklanan patlamayla başladı.

Afrika Birliği yaptığı açıklamada, Somali'de ATMIS'in üssüne yapılan saldırıda çok sayıda Burundi barış gücü askerinin öldüğünü söyledi.

Somali hükümeti, "ATMIS'i hedef alan saldırıyı kınadığını" söyledi ve uluslararası toplumu "terörizmle etkin bir şekilde mücadelede" Somali güçlerini ve ATMIS'i desteklemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Burundi, Cibuti, Etiyopya, Kenya ve Uganda'dan gelen birliklerden oluşan ATMIS, 1991'den beri Somali güçlerinin güvenlik için birincil sorumluluğu almasına yardım etmekle görevlendiriliyor.

Saldırı, gecikmeli seçimler nedeniyle derin bir siyasi krizle yaşayan ve kıtlık tehdidiyle karşı karşıya olan Afrika Boynuzu ülkesinde süregelen güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor.

bottom of page