top of page

Burkina Faso geçiş hükümeti reformlarını açıkladı

AKEM Editör

7 Mar 2022

Burkina Faso'nun Geçiş Dönemi Başbakanı Albert Ouedraogo Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetinin terörle etkin bir şekilde mücadele etmek için üç yıllık geçiş döneminde yapılacak reformlar hakkında açıklama yaptı.

Cumartesi günü 25 üyeli hükümetin kurulmasının ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısında basına konuşan Başbakan, hükümetin geçiş tüzüğünde belirlenen öncelikler ve gündemle uyumlu olarak çalışacağını vurguladı. Hükümetin gündeminde terörle mücadele, insani krize müdahale ve devletin yeniden inşası yer alıyor.

Ouedraogo, tüm halkı yeni hükümeti desteklemeye çağırarak, "Halkın acılarını dindirmek ve ülkemizi kendi toprak sınırları içinde eski haline getirmek için özverili bir şekilde çalışma sözü verdik" dedi.

Burkina Faso, 2016 ile 31 Aralık 2021 arasında, 600'ü savunma ve güvenlik güçleri mensubu olmak üzere 2.000'den fazla insan terör saldırıları sonucunda yaşamını yitirdi. Saldırılar ülkedeki eğitim kurumlarının %13.09'unun kapatılmasına ve 511.221 çocuğun eğitim hakkından yoksun bırakılmasına neden oldu.

Ulusal Acil Yardım ve Rehabilitasyon Konseyi'nin (CONASUR) geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan rakamlarına göre, 31 Ocak 2022 itibariyle toplamda 1.741.655 kişinin ülke içinde yerinden edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

©2024, Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) resmi sitesidir. Tüm hakları saklıdır.

bottom of page