top of page

BMGK, Somali’deki Afrika Birliği Geçiş Misyonu’nu yetkilendirdi

AKEM Editör

1 Nis 2022

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Somali'deki Afrika Birliği Misyonu'nun (AMISOM) yerini Afrika Birliği Geçiş Misyonu’nun (ATMIS) almasını oybirliği ile onayladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oybirliğiyle Afrika Birliği'nin Somali'deki yeni geçiş misyonunu onayladı. Konsey, Misyona El Kaide ve DAEŞ’e müttefik silahlı gruplara karşı harekete geçme ve Somali hükümetine güvenlik sorumluluklarını aşamalı olarak devretme yetkisi verdi.

Güvenlik Konseyi, seçim sürecini daha fazla gecikmeden tamamlamanın ve “barışçıl bir geçiş” sağlamanın Somali'nin ulusal önceliklerinde ilerlemesine yardımcı olacağını ve güvenlik sorumluluklarının uluslararası güçlerden hükümete kademeli olarak devredilmesine yönelik adımları özetleyen 2021 geçiş planını destekleyeceğini vurguladı.

Konsey, “Eş-Şebab'ın oluşturduğu tehdide karşı koyma ve bunlarla mücadele etmede öncü rolü üstlenmek de dahil olmak üzere, Somali'nin kendi güvenliği için tam sorumluluk almasını sağlama” hedefini yineledi.

Konsey, AU üye ülkelerine 31 Aralık'a kadar en az 1.040 polis de dahil olmak üzere 19.626 üniformalı personel görevlendirme yetkisi verdi.

Kaynak: Al Jazeera

©2024, Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) resmi sitesidir. Tüm hakları saklıdır.

bottom of page