top of page

AB'den Mali'ye yaptırım

AKEM Batı Afrika Masası

7 Şub 2022

Avrupa Birliği, Mali'de bu yıl için planlanan seçimleri erteleme kararına yanıt olarak, Malili geçiş süreci Başbakanı Choguel Maïga'nın yanı sıra geçici Cumhurbaşkanı Assimi Goïta liderliğindeki cuntanın 5 üyesine yaptırım kararı aldı.

AB Konseyi, 13 Aralık 2021'de alınan karar ve Mali'deki son gelişmelerin ardından yaptırım uygulanacak kişilerin kimler olduğunu duyurdu. Bu kişiler, Mali'de siyasi geçişin engellenmesinden sorumlu tutuldu.

Yaptırım uygulanacak kişiler arasında Mayıs 2021'deki askeri darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin Başbakanı Maiga da bulunuyor.

Diğer kişiler ise askeri cunta lideri Albay Assimi Goita'nın yakın çevresindekilerden oluşuyor. Bu isimlerin Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Albay Malick Diaw, Uzlaşı Bakanı İsmael Wague, Yeniden İnşa Bakanı İbrahim İkassa Maiga ve Ulusal Geçiş Konseyi üyesi Adama Ben Diarra olduğu açıklandı.

Bu kişilere AB'ye seyahat yasağı uygulanacak. Ayrıca AB ülkelerinin vatandaşları ve şirketleri doğrudan veya dolaylı olarak bu kişilere fon sağlayamayacak.

Kaynak: France24, AA

bottom of page